DUTCH ENERGY ENERGY EXCHANGE READY TO DISRUPT EUROPEAN ENERGY TRADING

ETPA acquires European trading license and growth capital from SET Ventures and ABN AMRO

Amsterdam, July 12th – Energy Trading Platform Amsterdam B.V. (ETPA) announced that it has been awarded a license to operate as a pan-European intraday energy exchange. By making energy trading faster and cheaper, ETPA’s intraday trading platform contributes to a flexible energy system that can absorb more energy from renewable sources.

With the license, the company can expand its reach and offer services to energy traders across Europe. To support its international growth ambitions, ETPA raised EUR 5 million in growth financing from energy transition expert SET Ventures and sustainable finance leader ABN AMRO Sustainable Impact Fund.

Read more: https://etpa.nl/news/dutch-energy-exchange-ready-to-disrupt-european-energy-trading/

HOE HET WERKT

Elektriciteit

ETPA is een energie handelsplatform voor korte termijn elektriciteit transacties, afgestemd op de capaciteit van de participant.

Participanten kunnen bij ETPA hun energieportefeuille optimaliseren door korte termijn transacties aan te gaan. ETPA biedt de mogelijkheid om de flexibiliteit in hun productie processen uit te nutten. Deze bedrijven variëren van tuinders tot afvalverwerkers, van de chemische industrie tot energiebedrijven. Door een gelijk speelveld te creëren kunnen wij een eerlijke marktprijs faciliteren voor alle markt participanten.

ETPA biedt klanten de mogelijkheid zelf of via een derde partij te handelen op een toegankelijk platform. De producten die worden aangeboden zijn; intraday, day ahead, week- en weekendcontracten.

Door via het ETPA platform te handelen ontstaat er binnen uw bedrijf zekerheid rondom de afgesproken prijs, periode en levering van uw energiebehoefte.

Energy Trading Platform Amsterdam, ETPA is

Onafhankelijk
ETPA is een onafhankelijke energie handelsplatform door onafhankelijk van alle marktparticipanten te opereren. Op deze wijze kan ETPA een gelijk speelveld creëren voor alle deelnemers, groot en klein.
Toegankelijk
Door scherpe prijzen en geen zware zekerheid te eisen is het al rendabel voor grootverbruikers met een capaciteit vanaf 0,5 MW om de flexibiliteit in hun productie-capaciteit en energieverbruik via ETPA te benutten.
Transparant
De kosten om bij ETPA te handelen bestaan uit maandelijkse licentie- en transactiekosten. Gelden van participanten zijn direct opvraagbaar en staan bij een gereguleerde betaalinstelling op een derdengelden rekening.
Geautomatiseerd
ETPA faciliteert een geautomatiseerde doorlopende orderboek aan participanten uit diverse verschillende sectoren. Alleen zo voorziet ETPA de mogelijkheid om liquiditeit te genereren voor de korte termijn handel bestemd voor fysieke levering.

Voor wie is ETPA?

Producent

De energiemarkt van ETPA biedt u de mogelijkheid om op kwartier tot weekbasis te handelen. Daarnaast biedt ETPA u een nieuw afzetkanaal met de mogelijkheid om nieuwe diensten aan klanten aan te bieden.

Grootverbruiker
Een participant met een vast contract kan met ETPA zijn korte termijn energie portefeuille op week en dag basis optimaliseren. Verder kan deze participant de flexibiliteit in zijn productieprocessen uitnutten op de intraday markt.
Flex aanbieder
ETPA geeft collectieven, ‘aggregators’  en ‘smartgrid’ oplossingen toegang tot een markt waar zij terecht kunnen voor hun aan- en verkooporders. Het voordeel van ETPA is dat deze aansluiting betaalbaar is, op kwartierbasis werkt en dat de levering geautomatiseerd is.

Connectie met ETPA

Wilt u verbinding maken met uw eigen handels en/of positie systeem of heeft u software van derde die u gebruikt voor uw portfolio management? Naar ETPA is het makkelijk om een API verbinding aan te leggen en geheel gratis.

De ETPA connectie is bij enkele software leveranciers al standaard meegeleverd, weten welke? Klik hier om meer te weten te komen over deze software leveranciers en onze interactive API.

Over ETPA

ETPA is opgericht met als doel een toegankelijk energie handelsplatform te zijn voor iedereen. Om dit te kunnen bereiken heeft het team van ETPA oplossingen gezocht in trends uit de energie markt en de financiële markt. Deze oplossingen resulteren in een solide fundament voor de toekomst van de energie transitie.

Pol van der Linde

Director

Pol van der Linde heeft een achtergrond in de energiehandel en heeft 7 jaar als market maker voor opties gewerkt. Pol begrijpt de energie markt en is verantwoordelijke voor commerciële zaken en strategie ontwikkeling binnen ETPA.

Pol is afgestudeerd econoom aan de Universiteit van Amsterdam.

Raad van Commissarissen

Pieter Kraaijeveld

Raad van Commissarissen

Ben Voorhorst

Raad van Commissarissen

CONTACT

Indien u vragen heeft of in contact wil komen met ETPA dan kunt u contact opnemen via +31 (020) 2614605, info( at ) etpa.nl of het formulier hiernaast:

Arlandaweg 92 unit 14.6
1043 EX Amsterdam
Nederland

Nieuwsbrief